11. 8. 2010.

SELA SRBIJE


U organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Srbije, početkom oktobra u selu Bošnjane kod Varvarina održaće se 35.smotra „Takmičenja sela Srbije“.
S obzirom da prošle godine iz finansijskih razloga ova smotra nije održana, ove godine takmičiće se šest sela iz Srbije, kao predstavnici svojih regiona.
Našu opštinu i borski region će predstaviti selo Krivelj, prošlogodišnji pobednik takmičenja na nivou borskog regiona.
Podsećanja radi Krivelj je ujedno i pobednik prošlogodišnje smotre „Susreti sela opštine Bor“.
Šarbanovac, kao ovogodišnji pobednik „Susreti sela opštine Bor“, nije za sada siguran učesnik završne smotre, zbog nedostatka sredstava. Kako su rekli odgovorni iz  Centra za kulturu Bor, ovo selo će  biti delegirano sledeće godine ili možda i ove ukoliko budu obezbeđena sredstva.
Bio je to povod, da nedavno u Krivelju i Šarbanovcu borave članovi republičke komisije, kako bi se na licu mesta upoznali sa trenutnim stanjem u ovim selima.
Predmet interesovanja komisije bili su pre svega stanje infrastrukture sela, poljoprivredna proizvodnja, uzorna poljoprivredna gazdinstva,turizam na selu, obrazovni sistem, kultura, sport,ekologija...
Kriveljani su sa ponosom predstavili svoju Osnovnu školu “Đura Jakšić“, KUD „ Krivelj“, Pčelarsko udruženje „Krivelj“,impresivni površinski kop „Veliki Krivelj“, domaćinstva Dragomira Jankucića, Petra Karajmanovića i Dragomira Živkovića.
Kakve utiske i impresije su poneli članovi komisije doznaćemo početkom oktobra meseca.
Tekst i foto: Bora Stanković

Нема коментара: