15. 8. 2010.

„DANI BRESTOVAČKE BANJE“


Na prvom sastanku organizacionog odbora 11. avgusta, kojim je presedavao Dragan Žikić, predsednik SO Bor, dogovoreno je da ovogodišnja manifestacija  „Dani Brestovačke banje“ bude održana 21.i 22.avgusta.
Prisutni predstavnici Javnih preduzeća i ustanova na ovom sastanku dobili su i prihvatili konkretna zaduženja koja treba što pre realizovati kakao bi i ove godine najznačajnija borska kulturno turistička manifestacija bila uspešno pripremljena i realizovana. D.O „Brestovačka banja“ – „Srpska kruna“, inspekcijske službe i javna preduzeća pobrinuće se u okviru svojih nadležnosti da prostor  Brestovačke banje, na kojem će se manifestacija održati, bude što bolje uređen. Predstavnik MUP – a je objasnio proceduru prijave događaja kod ovog nadležnog organa i obećao punu saradnju sa organizatorima manifestacije kako to nalažu propisi pre svega u održavanju javnog reda i mira i regulaciji saobraćaja. Medijsku prezentaciju i praćenje ove manifestacije povereno je „ŠRIF“ –u Bor.

Kako se moglo čuti bogatstvo  i kvalitet programa manifestacije biće u skladu sa trenutnom finansijskom situacijom.

Za programske sadržaje zaduženi su pre svega Centar za kulturu, koji će organizovati kulturno umetničke sadržaje, od kojih izdvajamo:

Inscenaciju dolaska Aleksandra Karađorđevića,  predstavu za decu – Pan teatra iz  Beograda, nastup Etno grupe „Marinike“, paljenje Preobraženjske vatre, nastupe Kulturno umetničkih društava, „Urban bend“...

Turistička organizacija biće nadležna za programsku celinu „Zlatne ruke“, takmičarskog karaktera, u okviru koje će biti organizovana  priprema i izlaganje tradicionalnih jela, izložba suvenira i rukotvorina i predmeta starih zanata. Za sve zainteresovane biće organizovana poseta turističkog lokaliteta  Lazareva pećina po promotivnoj ceni ulaznica od 150 dinara.

Muzej rudarstva i metalurgije otvoriće izložbu u Miloševom Konaku, a Udrženje „Vane Živadinović-Bor“ organizovaće već tradicionalnu tematsku likovnu koloniju borskih slikara.

Svi zainteresovani za učešće u programskoj celini „Zlatne ruke“ mogu se prijaviti lično u Turističkoj organizaciji Bor, najkasnije do 18. avgusta.

Bez obzira na relativno kratak rok za sve pripreme i organizaciju, nema sumnje da će ova manifestacija i ove godine biti uspešno organizovana i da će privući veliki broj posetilaca.


Tekst i foto: Bora Stanković 

Нема коментара: