28. 8. 2010.

BICIKLOM KA EVROPSKOM TRONU

 

Katarina Tomić, dvanaestogodišnjakinja, učenica 6. razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Krivelja, pokušaće da  od 24. do 27.septembra zajedno sa  svojim biciklom, znanjem, nastavnikom i drugovima iz reprezentacije Srbije, osvoji evropski tron na 35. Evropskom takmičenju dece u poznavanju saobraćaja čiji će domaćin biti Skoplje-BJR Makedonija.
Uz  svesrdnu podršku svoje škole, porodice i stručnost nastavnika tehničkog obrazovanja Bojana Spasića, koji vodi školsku saobraćajnu sekciju, Katarina je svoj put ka evropskom tronu uspešno krčila :od rada u  saobraćajnoj sekciji škole, preko Opštinskog takmičenja u Boru, potom Okružnog u Brzoj Palanci, da bi na 41. državnom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju “održanom u Niškoj banji, zajedno sa Dušanom Mladenesković drugom iz škole i ekipe, konačno „vizirala pasoš“ za Evropu.

U organizaciji AMS Srbije, članovi srpske reprezentacije,trodnevne pripreme za Evropsko prvenstvo imaće na Avali od 3. do 6.septembra. Uz prisustvo nastavnika i trenera, takmičari će pored ostalog, posebno uvežbavati Elemente evropskog poligona. Sigurni smo,  da će se naši mladi  reprezentativci za samo nedovoljnih tri dana, ipak uspešno i dovoljno za pobedu pripremiti.

Katarina, ljupka i nadasve vredna „mlada dama“, osim što fantastično vozi bicikl, uspešno igra i glumi u KUD „Krivelj“, redovno nastupa na recitatorskim takmičenjima, ide u školu baleta i ... obožava „Orbit“ žvake.

Eto, u senci, bez pompe i nažalost bilo kakve i ičije pomoći, opština borska može dobiti još jednog šampiona, na čiji uspeh ćemo svi biti ponosni.
Hoće li Katarina, Dušan i njihovi drugari iz reprezenacije Srbije sa nama dečje, iskreno podeliti svoju pobedu ili će, opet, dečje razočarano sa pobedničkog trona gledati, kako ničim zasluženo svojatamo njihov uspeh - zavisi od nas.
A ima još vremena, da osim ovog teksta i konkretnije pripomognemo.
Ili smo „baš“ prezauzeti i neobavešteni. 

Tekst i foto : Bora Stanković

4 коментара:

Анониман је рекао...

Super za Katarinu i naj naj na takmicenju.Nadam se da ce za njen uspeh u opstini i nagraditi.
Bravo za nastavnika koji vec nekoliko godina sprema decu za republicka i medjunarodna takmicenja a ipak je >nepoznat<.

BORA STANKOVIĆ је рекао...

Jedan od motiva za pisanje ovog članka je i skretanje pažnje javnosti na ove mlade,vredne ljude koje zajednica skoro da ne primećuje.Šteta baš.Siguran sam da će Katarina,Dušan i ostali uspeti da se popnu na pobednički tron i bez "nagrade".Od srca im to želim.

Анониман је рекао...

Ma bravo za nasu decu!!!!!!! I bravo za nastavnike!!!!!!!!!!!!!!I ovo je ogroman uspeh!A ako se stigne do trona onda je to uspeh na kvadrat.

Jasna Tomic је рекао...

Pripreme na Avali u predivnom ambijentu Planinarskog doma"Pancicev brest", odrzane su prethodnog vikenda. Vreme ispunjeno teorijskim i prakticnim treninzima , druzenjem i obilaskom Avalskog tornja ucinilo je da Marko, Nevena, Katarina i Lazar postanu jedan jak i kvalitetan tim koji ce predstavljati nasu zemlju u Skoplju od 24.09.-27.09.2010.g.Deca ce svoj deo posla sigurno uraditi. Mozda je pravi trenutak zapitati se sta smo mi kao drustvo uradili za njih?