7. 10. 2010.

KATARINA TOMIĆ I DRUGARI - 4. U EVROPI

 Na 25. FIA evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja održanog  u Skoplju od 24.do 27. septembra 2010. godine, ekipa Srbije u konkurenciji 22 evropske ekipe osvojila je zaista sjajno 4.mesto sa osvojenih 591 poena.
Našu ekipu činili su takmičari : Katarina Tomić, O.Š. „Đura Jakšić“- Krivelj ( Bor), Marko Petrović, O.Š. „ Ivan Goran Kovačić - Niška Banja, Nevena Lukić, O.Š. „Vuk Karadžić“- Požarevac,  Lazar Stevanović, O.Š. „Boško Đuričić“- Jagodina i treneri, profesorka Jasmina Vidojević iz O.Š. „Vuk Karadžić“ iz Požarevca i profesor Nenad Jović iz O.Š. „ Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje.

Ove devojčice i dečaci bili su najuspešniji na finalnom državnom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ koje je održano krajem maja ove godine u Niškoj Banji. Reprezentativci Srbije pokazali su svoja znanja i veštine takmičeći se u sportskoj areni  „ Boris Trajkovski“ na osam stanica – dva teorijska testa, četiri stanice praktične vožnje na poligonu i dve fakultativne discipline.
Ove godine prvo mesto osvojila je ekipa Rusije, drugo domaća ekipa Makedonije, a treće predstavnici Letonije. Sledeće godine FIA evropsko takmičenje održaće  se u Parizu od 16. do 19. septembra.
Da podsetim samo ko je reprezentativka Katarina- Kaća Tomić.To je ona dvanaestogodišnjakinja iz Krivelja, koja voli bicikl i „Orbit žvake”. I balet. I folklor. I glumu.
I da podsetim samo i savest naše zajednice - lokalne. Šta smo mogli, a nismo učinili da pomognemo da se Kaća popne i na pobedničko postolje?

Četvrto mesto u Evropi! Malo li je.






Tekst: Bora Stanković
Foto: arhiva Katarine Tomić

Нема коментара: